Feminisme

L’assetjament, un fet normalitzat

Per què és legítim saludar a un home encaixant-li la mà i a una dona se li ha de fer dos petons? El de la dona, és un espai que no cal respectar? Aquesta i mil situacions més estan tan normalitzades en la nostra societat que ni es plantegen.

En el primer Cafè Feminista del col·lectiu Fridas, entorn a l’assetjament sexual, de les més de trenta persones presents, potser el 95% afirmava haver viscut alguna situació inapropiada que l’havia violentat. És una xifra molt alta, però… sorprenent? Lamentablement, no.
Malgrat tot, la unió fa la força i d’aquesta trobada en va sortir una acció concreta per plantar-nos i dir prou. #Time’sUp

Aquestes tradicions i costums masclistes moltes vegades vénen reforçades pel tractament que es fa als mitjans de comunicació de víctimes d’assetjament i, fins i tot, de violència i d’assassinat. En ple segle XXI seguim veient notícies on es culpa directament a la víctima. En aquest collage sobre el tractament d’alguns mitjans hi trobareu exemples. Una violació en grup per part de militars, a la secció Cosas de la vida?! Un titular que diu que a una noia li agradava anar de festa i que havia deixat els estudis, quan la notícia és que l’han assassinat? No podem permetre que segueixi passant!

Així és com, ahir al vespre, en la que va ser la primera activitat oberta de Fridas (després de la presentació), va sorgir una iniciativa per visibilitzar l’assetjament sexual que tots i totes veiem i patim: omplirem les xarxes amb fotografies i vídeos nostres fent la senyal de Fridas (un dit horitzontal entre les celles) quan passi alguna situació d’assetjament (al carrer, al treball, de festa… on sigui). Compartirem la imatge al perfil d’Instagram insta@fridasdenuncia amb els hashtags #FridasDenuncia i #AcosoTarragona, i farem la trucada pertinent al número d’emergències 112.

Deixem clar allò què ens incomoda o directament atempta contra la nostra dignitat. Prou de suportar comentaris i actes ofensius sense resposta. Envia la teva foto o vídeo al mail fridasdenuncia@gmail.com

FRIDAS

Tenim veu i ens farem sentir.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.