Valentes

Dones que fan història

“Els qui han explicat la història han amagat les DONES.

Ja és hora de conèixer les que han fet i les que fan història”.

Amb aquesta reflexió tan necessària com poderosa, el compte @donesquefanhistoria comparteix, cada dia, la fotografia i una breu biografia d’una DONA que ha fet o fa història; dones d’arreu del món i de tots els temps, amb professions artístiques i científiques i esportistes, dones amb valors que amb la seva dedicació i esforç fan que el món avanci; dones que deixen petjada.  Ara com ara, ja són més de sis-cents rostres els que omplen aquest perfil més que interessant, i anar sumant.

Captura de pantalla (202)

La instagramer va començar a fer ressò del seu propòsit el 28 de desembre del 2018; l’escollida per aquest primer post fou Alice Ball (EUA, 1892-1916), química que va descobrir el primer  tractament eficaç contra la lepra. Alice va morir als 24 anys per la inhalació de clor gasós durant la investigació.  El tractament que va descobrir porta cognom d’home, és el mètode Dean. La Universitat de Hawaii no va reconèixer el treball d’Alice fins al cap de 90 anys, un 29 de febrer. Aquest és un clar exemple de com les dones, al llarg de la història, han estat silenciades, apartades i utilitzades a conveniència. Avui, però, sabem que fou una dona la científica que treballà amb esforç per aconseguir la cura. El mètode es dirà Dean, però a Hawaii, cada 29 de febrer, se celebra el dia d’Alice Ball.

Hashtag com #Onsónlesdones,  #sororitat i #nenesrebels signen cada una de les dones que l’instagramer ens presenta.

Si escriguéssim sobre cada una de les més de sis-centes dones publicades en el compte, crearíem un llibre imprescindible a través del qual educar a les noves generacions. Us animem, doncs, a entrar en el perfil @donesquefanhistoria, llegir, rellegir, investigar, preguntar-se i compartir sobre la gran tasca que han fet o estan fent avui dia milions de dones, per seguir avançant en un món que segueix ocultant i manipulant la veritat: que la història la fem entre totes i que aquesta agafa el rumb que decidim emprendre.

Abans que canvieu de pàgina, però, una menció que com a Fridas ens fa il·lusió destacar:

Captura de pantalla (201)

Ara sí, cliqueu a @donesquefanhistoria. Seguim escrivint el nostre present.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.