Campanya Feminisme Interseccional #8M19

En el marc de les activitats prèvies de la Plataforma Tarragona 8M per a la vaga general feminista d’aquest 8M, Fridas i Asina We hem realitzat la campanya «Feminisme Interseccional». Aquesta campanya neix de la necessitat del fet que totes les dones se sentin incloses en la lluita feminista.

Una campanya fotogràfica que consta de diversos testimonis de dones, que es representen a si mateixes però a través d’elles hem volgut visibilitzar els següents sistemes opressius:

Racisme, xenofòbia (xenoantagonsime), capacitisme, transfòbia (transantagonisme), gitanofobia (gitanoantagonisme), edadisme, homofòbia i lesbofòbia (homoantagonisme), la discriminació per religió i per suposat, el sistema opressiu comú; el masclisme.

Les persones estem sotmeses a una opressió multidimensional, per aquesta raó qualsevol lluita per la justícia social ha de ser interseccional.

La interseccionalitat subratlla que qualsevol tret individual està unit necessàriament a tots els altres elements de caire social, cultural, biològic i identitari.

Això ens suggereix un marc multidimensional on poder entendre la injustícia i discriminació estructural i sistemàtica.

El feminisme lluita per l’equiparació de drets amb els homes i per la revelació i finalització de la violència, les discriminacions i les injustícies a les quals les dones estem sotmeses, només pel fet de ser dones.

En aquest punt, és d’extrema necessitat tenir en compte les múltiples realitats de les dones. I aquest és el punt de partida de la nostra campanya.

Hem de puntualitzar que només hem fet una petita mostra, ja que hi ha múltiples realitats, tantes com persones i som conscients que ens hem deixat a moltíssimes en aquest camí, amb l’única voluntat de visibilitzar i no per això causar invisibilització. També volem dir que és un camí que acabem de començar i que us esperem a totes. Tenim les mans obertes i encara que segurament unes arribaran abans que unes altres, estem segures que arribarem!

S’inicia la campanya, una campanya inicial, una campanya viva!