FRIDAS. Col·lectiu feminista obert i inclusiu

Fridas neix de la necessitat de fer del feminisme una qüestió col·lectiva, compartida; de la creació d’un espai de llibertat i diversitat on debatre les diferents qüestions i inquietuds intel·lectuals i experiencials de la vida feminista.

A través del debat intern, decidim que sigui una associació oberta a qualsevol gènere ja que entenem que el feminisme és una qüestió que afecta a tothom i que hem de construir conjuntament des de totes les perspectives. No és una lluita solitària de les dones sinó que afecta fronts com la qüestió de les masculinitats, el món queer o les identitats LGBTI.

D’aquesta forma, Fridas es defineix com una associació oberta i inclusiva, que neix amb la voluntat de crear un nou espai que cooperi amb el teixit social ja existent, tant en el terreny feminista com en el cultural i social. Entenem el feminisme coma una forma de vida que fomenta la cooperació, la diversitat i la revalorització de l’atenció i cura i la vida. Per això treballem des de la interseccionalitat, ja que considerem que el feminisme és impossible d’aïllar en la pràctica d’altres formes de discriminació, com el racisme (que legitima l’explotació de persones segons el seu color de pell o el seu fenotip), l’especisme (que legitima l’explotació d’altres espècies animals) o el capitalisme (que explota les persones mitjançant l’economia).

Des de Fridas no només volem fomentar la crítica social, sinó també la construcció d’alternatives feministes creades des de la reflexió i l’experimentació. Per tal de fer-ho possible, els nostres principals objectius són:

  • Divulgar, divulgar, divulgar, i estendre el pensament feminista d’una manera didàctica, propera i atractiva, per a apropar-nos a aquells grups de persones que encara no es consideren “feministes”.
  • Volem saber més, aprofundir en els debats feministes més actuals i avantguardistes i autoformar-nos en les qüestions que més ens preocupen, a través de grups de treball propis i activitats obertes.
  • Volem acompanyar-nos unes a altres, cuidar-nos i enfortir-nos en els nostres camins personals, ja que la pràctica feminista ens fa empoderades, fortes i lliures, però també genera dubtes, incoherències i vulnerabilitats que volem viure i desenvolupar en companyia.

A dia d’avui, ens hem organitzat en diferents grups de treball, dinàmics, que parteixen dels nostres interessos, coneixements i inquietuds personals.