Fem tres anys!

Avui fa 3 anys que ens vam presentar de manera pública com a col·lectiu feminista a Tarragona, sumant-nos a la xarxa d’activisme social de la ciutat per continuar teixint camí en la justícia social. Va ser el dos de febrer de 2018, quan vam comparèixer públicament i ho vam fer en un embolcall de sororitat que segueix ben viu i creixent. I és que no vam començar soles ni de zero, sinó ben aviat al contrari. Un seguit d’entitats i persones ens van donar suport des del primer dia, eren i són les nostres madrines. Els estem agraïdes i ho estarem sempre. 

Des del seu naixement Fridas és un col·lectiu inclusiu i obert, que dona la benvinguda a totes aquelles persones que vulguin apropar-se al feminisme, entenent-lo com una qüestió col·lectiva. 

Presentació pública del Col·lectiu Feminista Fridas a La Cantonada (Tarragona, 02/02/18)

Enguany, ens agradaria celebrar l’aniversari com sempre, trobant-nos en persona i compartint les nostres inquietuds, lluites i desitjos de ben a prop. Però aquest any això no serà possible. Les circumstàncies actuals ens demanen actuar de forma diferent, però no ens desactiven.

Aprofitant el millor de les eines digitals, volem celebrar el nostre tercer aniversari sumant en aquest camí emprès ara fa tres anys. Volem que ens conegueu més, que Fridas sigui un espai d’aprenentatge feminista. Començarem a mostrar a través de diferents posts, qui som i quins pilars sostenen la nostra lluita. Volem fer un exercici de posicionament ideològic amb reflexió i maduresa, però també sabent que ens equivocarem i que entre totes ens ajudarem a millorar i seguir creixent. Entenem el feminisme com un camí i no com una posició, i a les feministes com a unes corredores amb diferents ritmes, però totes amb el mateix objectiu.

No podem perdre de vista que aquesta cursa és de fons i, tot i que portem generacions avançant en la lluita, circumstàncies com la pandèmia actual, ens mostren amb tota la seva cruesa que els biaixos de gènere no estan superats. Especialment les dones i les sexualitats i gèneres dissidents han patit noves opressions i discriminacions entrecreuades. 

Apostem per la visibilització, prevenció, detecció i suport de la diversitat de violències masclistes. En aquesta línia desenvolupem tallers de sensibilització sobre feminisme i violències masclistes.

Avancem en els objectius que ens vam fixar: divulgar, autoformar-nos i acompanyar-nos per tal d’acabar amb l’opressió del sistema patriarcal. Canviem les accions i pensaments sexistes que el sostenen per accions i pensaments feministes. 

Ens volem vives, organitzades i combatives! 

La revolució serà feminista o no serà!