Feminisme

Shana Rey

Entro al compte d’Instagram de Shana Rey —un compte que segueixo de fa temps—, i el primer que em crida l’atenció és la descripció del seu perfil: Witch illustrator. Fins avui no m’havia aturat a llegir com es defineix a si mateixa; i sí, crec que l’encerta de ple. Cada una de les il·lustracions que ens regala s’embolcalla en una aura d’empoderament femení, de bruixa, de dona que s’estima i es mostra tal com és. Sigui quina sigui la lluna que omple la nit, l’artista ens brinda imatges properes, directes, d’una realitat massa vegades tabú.

Si voleu conèixer millor qui hi ha rere les ilustracions, no dubteu en entrar a la seva pàgina web, on aquest With illustrator es desenvolupa plenament.

I love myself I
I love myself II
I love myself IV
Sacred Uterus dpi

Com a mostra del seu treball ens fa arribar meravelles que compartim en aquest post: vagines de totes les mides i formes i que s’estimen tal com són, una copa menstrual que es presenta i dones emblemàtiques que la història està recuperant.

Al costat de dones com l’emperadriu Wu Ze Tian, l’artista Yayoi Kusama o l’activista Malala Yousafzai, la nostra Frida no hi podia faltar. Són algunes de les dones que Shana representa a tot color, cada una d’elles amb la seva personalitat i actitud úniques.

Shana no només s’expressa a través de la imatge. Llegiu els seus posts i deixeu-vos captivar també per les lletres, a vegades seves, a vegades prestades com aquestes que transcrivim aquí; totes elles carregades d’una força que contagia i es complementa perfectament amb les il·lustracions.

…quiero ver a miles de compañeras, altas, bajas, flacas, gordas, rubias, morochas y pelirrojas, que vengan todas las que quieran, mostrarle sus pezones al viento, alzar su voz, gritarle al cielo, que nuestro cuerpo es todito nuestro, que vengan todas, yo las espero, marchemos juntas, perdiendo el miedo, que por dos tetas se escandaliza hasta el mundo entero» Por Candelaria Spicogna.

Així doncs, llegiu-la a través de les il·lustracions i els escrits que les acompanyen. Contagieu-vos de la seva bruixeria. Entreu en la seva màgia: https://linktr.ee/shanarey 

21 Mujer Ciclica dpi

2 comentarios en “Shana Rey”

  1. Queda mucho camino aún para concienciarnos de todos los privilegios que existen y de sus desigualdades inherentes. Por eso es tan importante todo el trabajo , cariño y dedicación que expresan en su obra artistas como Shana. Gracias por el post y mucha fuerza!!!

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.